Koop en verkoop de leukste kinderspullen
Uit een kledingmaat gegroeid, uitgekeken op speelgoed of in verwachting van een baby en een hele babyuitzet nodig? Op FamFam koop en verkoop je kwalitatieve tweedehands kinderkleding, speelgoed, meubelen voor op de kinderkamer. Maar ook een zo goed als nieuwe kinderwagen, fietszitje, kinderstoel, sportschoenen en kinderboeken. Alles voor kinderen wat een tweede leven kan krijgen.  

Kopen

Ga naar de categorie waarbinnen jij iets zoekt of type je zoekopdracht in de zoekbalk bovenin het scherm. Het uitgangspunt is om kinderspullen bij jou in de buurt uit te wisselen. Producten die het dichtste bij jou thuis worden aangeboden, worden als eerste getoond. Daarvoor moet je wel ingelogd zijn of je postcode invullen, anders weten we niet waar in Nederland je woont. Je kan daarnaast ook selecteren op bijvoorbeeld maat  of leeftijd waardoor je gericht kan zoeken op FamFam. Zie je meerdere producten die je aanspreken, markeer ze dan als favoriet waardoor je ze makkelijk kan terugvinden en vergelijken. Je vindt je favorieten terug onder het kopje ‘Mijn account’.  

Gevonden waar je naar opzoek was? Fijn!  
Op FamFam hoef je niet te onderhandelen over de prijs, we hanteren vaste prijzen. Je betaalt direct en makkelijk via IDEAL. Contact de verkoper via de chat om af te spreken waar en wanneer jullie het product uitwisselen. Aan huis ophalen of misschien morgen wel op het schoolplein? Zo kost het je zo min mogelijk tijd. Pas nadat de producten zijn uitgewisseld wordt de verkoper uitbetaald.  

Ben je tevreden met je aankoop en over het aankoopproces, geef dan een review aan de verkoper. Voor anderen fijn om te weten als jij een goede of juist minder goede ervaring hebt gehad.  Dit doe je door naar de profielpagina van de verkoper te gaan. 

Hieronder vind je een schema waarin je ziet hoe het werkt met betalingen op FamFam: 

Verkopen

Met snel groeiende kinderen zijn er altijd wel kinderspullen die je niet meer gebruikt. Maak er simpelweg een foto van en upload deze op FamFam. Het is net zo makkelijk en snel als het plaatsen van een foto op Instagram!  

Maak foto’s bij daglicht met een lichte achtergrond. Probeer alleen het product dat je wil verkopen op de foto te zetten. Bij kleding werken ook setjes vaak goed.  
Beschrijf je product eerlijk en zo volledig mogelijk zodat je product goed vindbaar is. Je kan ook een aantal 'tags' meegeven aan de advertentie, die zorgen voor extra vindbaarheid. Bepaal vervolgens je prijs. Op FamFam hoef je niet te onderhandelen over de prijs, we hanteren vaste prijzen. Dus geen discussies over €0,50! 

Verkocht? Dan ontvang je een mail van ons, zo kom je in contact met de koper. Jullie kunnen dan via de chat samen bespreken waar en wanneer jullie het product uitwisselen. Misschien wel langs het sportveld dit weekend? Zo kost het je geen extra tijd. Bij het uitwisselen ontvang je van de koper een code. Die vul je in op de website, zo weten wij dat de koop is afgerond en dat wij jou kunnen uitbetalen.  

Voor anderen fijn om te weten als jij een goede of juist minder goede ervaring hebt gehad in het verkoopproces. Geef daarom de koper een review. En wij staan ook altijd open voor feedback. Samen maken we FamFam tot een succes!