Crowdfunding

Update: De crowdfunding is geslaagd!
We zijn ontzettend trots blij dat het gelukt is. Met bijna 100 enthousiastelingen die mee hebben gedaan, hebben we €57.001,- op de eind-teller staan. Wat een bedrag en wat gaaf dat we de plannen nu concreet kunnen maken en gaan uitvoeren. A dream come true!


Kinderen en FamFam groeien als kool, groei jij met ons mee?

Kinderen groeien als kool! Ouders hebben veel verschillende kinderspullen nodig, gebruiken die maar kort en geven er veel geld aan uit. Maar wat doe je ermee als je kinderen eruit zijn gegroeid? En wat als je betaalbare en duurzame keuzes wil maken in de aanschaf?

Dat was voor mij, Sabine Ottervanger en moeder van twee zoontjes, een groot vraagteken en de reden dat ik FamFam ben gestart. FamFam is het platform dat het makkelijk maakt om baby- en kinderspullen een tweede leven te geven in je eigen buurt.

Ga direct naar de campagne pagina op Crowd About Now voor meer informatie en waar je kan investeren: klik hier. Of lees hieronder verder. 


We zijn een jaar geleden klein gestart met een pilot in het Gooi. Daar hebben we op door gebouwd en inmiddels zijn we er voor alle (groot)ouders in de Gooi & Vechtstreek. In deze kleine regio en in een korte tijd hebben we al veel in beweging gezet:

· Inmiddels zijn er ruim 10.000 kinderspullen geplaatst op het platform
· Zijn er meer dan 2.600 actieve members van de FamFam Family met een account
· Dagelijks wisselen zij tientallen kinderspullen met elkaar uit
· Technisch gezien staat een stevig fundament voor het online platform, waar we op door kunnen bouwen en verder mee kunnen groeien
· Er is een serieuze ‘wachtlijst’ opgebouwd van ouders die in een andere regio wonen en willen dat FamFam ook bij hun in de buurt start
· Er zijn mooie connecties ontstaan tussen buurtgenoten, doordat ouders elkaar ontmoeten via FamFam.

En met onze connecties hebben wij ook wat kunnen betekenen voor vluchtelingen uit Oekraïne, door hen te voorzien van fijne kinderspullen die ze echt nodig hadden. Want naast duurzaamheid, is het sociale element voor ons ook belangrijk. We verbinden op verschillende vlakken. En dat geeft niet alleen ons een goed gevoel.

In de opstartfase is het gebruik van FamFam gratis geweest, wat het mogelijk heeft gemaakt om veel mensen te activeren om het platform als eerste te gaan gebruiken. Het werkt pas echt bij voldoende aanbod, en we willen geen vergoeding vragen voor een service die nog niet goed genoeg werkt. Die fase zijn we nu voorbij. Tijdens deze campagne integreren we een betalingssysteem in de website. Eenvoudiger en veiliger voor de gebruiker, het geld wordt gereserveerd totdat de spullen zijn overgedragen. En dit stelt ons in staat inkomsten te genereren: 10% van elke transactie. Komend voorjaar voegen we de feature toe dat ouders een bedrag kunnen betalen om hun advertentie extra op te laten vallen.

Tot nu toe hebben we alles zelf gefinancierd. Om een volgende stap te zetten en nog meer impact te kunnen maken, hebben we jullie nodig!Wat zijn onze plannen?
Het is onze missie om zo veel mogelijk kinderspullen een tweede leven te geven en daarom willen we hét circulaire platform voor kinderspullen worden, te starten in Nederland. Komend jaar willen we:

  • De gebruikservaring verbeteren door het toevoegen van extra functionaliteiten en het bouwen van een app. Ook willen we een pilot draaien voor een premium service waarbij wij de hele verkoop uit handen nemen en een test doen voor een haal en breng service. Zo kunnen we de perfecte ervaring en complete service bieden.

  • Het aantal regio's uitbreiden. We hebben het afgelopen jaar veel geleerd in de Gooi en Vechtstreek maar willen uiteindelijk heel Nederland kunnen bedienen, met behoud van het lokale karakter. Het plan is om de olievlek steeds verder te verspreiden en stap voor stap een nieuwe regio aan te sluiten. We kijken nu naar de twee regio’s die tegen de Gooi en Vechtstreek aanliggen, namelijk regio Utrecht/Amersfoort en Amsterdam/Haarlem.

  • Door middel van een slimme marketing campagne willen we alle ouders in die regio’s vertellen dat we er voor hen zijn. De focus ligt op online, maar we weten dat ook outdoor goed werkt en willen verschillende samenwerkingen aangaan.

Ons doel is om tweedehands de standaard te maken voor alle kleding en spullen die onze kinderen nodig hebben. Zo creëren we een generatie die hergebruik met de paplepel ingegoten krijgt en wordt dit voor hen de standaard. Daarom willen we de financiering gebruiken om nog meer ouders te inspireren en faciliteren. Want alleen door te schalen kunnen we onze impact vergroten.


Wat hebben we daarvoor nodig?
Om dit te kunnen doen hebben we minimaal €50.000 nodig. Dan gaan we meteen aan de slag om het gebruiksgemak verder vergroten, kunnen we uitbreiden naar een nieuwe regio en gaan we knallen met een sterke marketing campagne zodat alle ouders FamFam leren kennen.

Maar we gaan voor meer! Want als we €100.000 ophalen dan kunnen we uitbreiden naar meerdere nieuwe regio’s en een super klantvriendelijke app bouwen. Daarnaast hebben we dan de mogelijkheid om een serieuze pilot te draaien om een re-sale service uit te testen, we geloven dat ouders daar ook echt op zitten te wachten. Met dit bedrag kunnen we ook de juiste mensen aantrekken om dit alles echt goed te kunnen doen.

De markt voor tweedehands groeit jaarlijks met 35%. Daarnaast wordt op dit moment het leven voor iedereen duurder, waardoor mensen op zoek gaan naar betaalbare producten. Wij geloven dat we op een heel relevant moment hier zijn.

Hoe kun jij ons helpen en wat krijg je hiervoor terug?
We hebben voor crowdfunding gekozen omdat het ons te gek lijkt om het platform, samen met een groep betrokken mensen die echt geloven in het concept, verder te laten groeien en onze ambities waar te maken. Ambassadeurs zijn daarin belangrijk voor ons.

Je kunt al vanaf €100 meedoen met de FamFam crowdfund campagne en hebt keuze tussen een lening en een donatie.  Alle investeerders krijgen als eerste toegang tot onze evenementen en premium services. Natuurlijk ben je uitgenodigd voor onze FamFam Family borrel!

  • Ben je een FamFam member, dan krijg je een speciaal Family icoontje bij je account.
  • Zijn we nog niet actief in jouw regio en wil je graag dat FamFam ook snel bij jou in de buurt start? Als investeerder weegt jouw aanmelding op onze wachtlijst vijf keer zo zwaar. Hoe meer aanmeldingen voor een regio, hoe sneller we daar gaan starten!
  • Daarnaast hebben we nog leuke extra's zoals het uit handen nemen van de verkoop van jouw kinderspullen, de echte famFam tas en meer.  Je leest er hier alles over

Doe jij mee? Het lijkt ons fantastisch als jij onze droom - serieuze impact maken voor een mooiere wereld voor onze kinderen - wil helpen verwezenlijken. We zijn je eeuwig dankbaar!

Voor meer informatie en investeren: klik hier


Investeer in FamFam en draag bij aan een circulaire economie, voor een mooie toekomst voor de volgende generatie!


Risico
Let erop dat je door te investeren in deze crowdfunding-campagne een risico loopt. We hebben natuurlijk goed doordachte plannen en we werken keihard om ze waar te maken. Toch kunnen we geen garanties geven dat het slaagt of dat de plannen in de toekomst veranderen. Hadden we maar een glazen bol… Je investeert voor de lange termijn. In het ergste geval raak je je inleg kwijt. We moeten er niet aan denken dat het zover komt, maar we vinden het wel eerlijk om je hier bewust van te maken. Doe dus alleen mee met geld dat je (voor langere tijd) kunt missen.

Wij vinden het heel belangrijk om onze missie te blijven najagen en dit doen we samen! Met z’n allen zorgen we ervoor dat tweedehands de standaard wordt.

Contact
Te gek als jij onderdeel van onze missie wilt zijn! Wil je meer info over onze plannen en cijfers, mail dan naar sabine@famfam.nl. Neem ook een kijkje op onze website.

Je kunt ons ook vinden op Facebook  LinkedIn  Instagram