Koop en verkoop de leukste kinderspullen
Categorieën

Tips voor reizen met kleine kinderen

Ga jij binnenkort op vakantie of op reis met kleine kinderen, dan is een goede voorbereiding het halve werk. Dat betekent niet dat er veel mee moet. Juist niet als je het mij vraagt. Hieronder deel ik mijn tips voor essentiële benodigdheden voor een relaxte reis met jonge kinderen + ook dingen waarvan ik dacht dat het handig was, maar waar we niets mee hebben gedaan.

Zoals gezegd, een goede voorbereiding is het halve werk. En wat mij betreft betekent dat: zorg dat je de juiste dingen bij je hebt en meer ook niet. Want je neemt altijd te veel mee :).

Essentiele benodigheden:

  • Goede drinkbeker voor onderweg. Als je gaat vliegen, laat kinderen bij het opstijgen en landen wat drinken. Dat helpt bij het klaren van de oren en zeker als je naar warmere landen gaat is drinken altijd goed om bij je te hebben.

  • Kleurspullen. De redder in nood bij vertraging van het vliegtuig, tijdens de vlucht maar ook voor het wachten op lekker eten bij een restaurant.

  • Spelletjes. Kijk goed wat bij de leeftijd en ontwikkeling van je kind past. Wij hebben eindeloos kwartet en Uno gespeeld. Als ze iets ouder zijn is Dobble ideaal om mee te nemen en een kaartspel altijd goed. Hier vind je spelletjes op onze website.

  • Kinderboeken. Je hebt van ‘De gouden boekjes’ ook mini uitgaven, super handig voor de handbagage. En van veel boeken heb je ook een paperback editie die net even wat minder groot en zwaar is om mee te nemen. Lezen voor het slapen gaan maakt ze rustig, voelt veilig en zorgt ervoor dat ze ook in een ander bedje makkelijker in slaap vallen.

  • Grote hydrofiele doek. Deze neem ik elke reis mee, toen ze baby waren maar ook nu de kinderen 8 en 10 jaar zijn. Vroeger als luchtig  dekentje in de buggy tijdens het slapen en nu als lichte handdoek die je makkelijk meeneemt in je handtas voor als ze onverwachts ergens willen zwemmen. 

  • Buggy. Wij kozen voor een tweedehands buggy waarvan de kap extra lang was zodat je kindje zo veel mogelijk in de schaduw kan zitten en dat de buggy helemaal plat kan, zodat een middagslaapje ook onderweg geen probleem is. Natuurlijk wil je er een die makkelijk in / op te klappen is, maar dat zijn ze eigenlijk allemaal wel. Denk aan die van Koelstra, MacLaren en de YoYo.

  • Grote stoffen handtas met daarin een setje extra kleren, genoeg eten en entertainment binnen handbereik. 

  • Goede zonbescherming. ‘s Ochtends meteen bij het opstaan insmeren met zonnebrand (ik ben fan van Vision en Naif) dan heb je dat gehad. Daarnaast is een zonnepetje of hoedje fijn en uvshirtje / zwemshirt een absolute aanrader. Scheelt insmeren (wat ze bij ons altijd vervelend vinden) en tijdens het zwemmen sowieso goede bescherming.

  • Zwemvest. Om het voor je zelf ook enigszins relaxed te maken bij het water ben ik groot fan van een zwemvest dat ze zelf niet kunnen uittrekken en waarin ze ook lekker kunnen spelen zodat het ook niet de hele tijd aan en uit hoeft. Klik hier voor zwemvesten op FamFam.

  • Wasmiddel. Ga je sneller door de kinderkleren heen dan verwacht of worden er onderweg dingen heel vies. Gooi het in een sopje in de wasbak en de volgende dag kunnen de kids het weer aan. 

  • SOS armbandje. Better safe than sorry. Het kan soms chaotisch zijn en sommige kinderen nemen graag een loopje... Met dit armbandje met naam en jouw telefoonnumer voel je je comfortabeler. Wij kochten het hier.


Wat kan je thuis laten of beter niet doen?

  • Koffertje voor de kids. Het ziet er super schattig uit en voor het kleine stukje op het vliegveld kan het handig zijn dat ze erop kunnen zitten. Maar ik vind het super onhandig. Er past weinig in en het is een extra stuk bagage waar je op moet letten. Mijn tip is om zo min mogelijk stuks bagage mee te nemen om het overzichtelijk te houden, het is al hectisch genoeg met kids.

  • Veel speelgoed. Beperk dit tot een paar goeie items. Een bal is bijv altijd goed. Geef ze op het strand een emmer, schepje en een hark en ze kunnen uren zoet zijn. Laat ze verder creatief zijn, ze hebben echt maar weinig nodig!

  • Rugzak / draagzak voor grote kinderen. Het is heel persoonlijk en afhankelijk van de soort vakantie, maar wij hebben een rugzak geleend voor onze reis door Thailand met onze 1 jarige zoon en hebben die maar 1x gebruikt. Als je naar de bergen gaat is dat natuurlijk weer heel anders.

  • Kunnen je kinderen klokkijken en vlieg je ergens heen met tijdsverschil? Zeg niets over een jetlag of het tijdsverschil, maak er in ieder geval geen 'big deal' van. Dan doen zij dat ook niet. Leg ze meteen op jullie vaste tijdstip in bed, dan wennen ze er het snelste aan. Meestal is iedereen toch al moe van de reis :).

 

 

Deze blog is geschreven door Sabine. Zonder te veel in details te verzanden over ons en onze reizen (want ik kan er uren over vertellen). We hebben twee jongens van inmiddels 8 en 10 jaar oud. Ik hou enorm van reizen en wil mijn kinderen ook graag veel van de wereld laten zien. Ze kennis laten maken met andere smaken, culturen en gewoontes. En vooral laten zien hoe mooi de aarde is. We hebben veel van Azië gezien zoals Thailand, Maleisië, Sri Lanka en Indonesië, hebben een droomreis gemaakt door Australië en Zuid Afrika. Deze zomer staat Zuid Amerika op de planning. 

Heb je aanvullingen? Laat het vooral weten, dan voeg ik die er aan toe. Zo helpen we andere ouders aan een fijne reis.