Koop en verkoop de leukste kinderspullen
Categorieën

Herbruikbaar inpakpapier: Hoe het werkt?

Verpak je Sinterklaascadeau op een unieke, duurzame manier!


Je hebt geen plakband of papier meer nodig! Met behulp van Japanse furoshiki inpaktechnieken kun je jouw cadeaus binnen een handomdraai feestelijk en stijlvol verpakken, zonder afval. Hieronder leer je drie eenvoudige manieren om jouw herbruikabare Sinterklaasinpakstof te gebruiken.


1. De basis knoop (Otsukai Tsutsumi)

Dit is de meest eenvoudige techniek en perfect voor cadeaus zoals boeken of spelletjes. Leg het cadeau diagonaal op de stof, vouw de boven- en onderkant over het cadeau, en knoop de uiteinden stevig vast aan de bovenkant. Super easy en klaar binnen 30 seconden! Hier vind je een flimpje ervan.  

2. De twee knoop methode (Yotsu Musubi)

Ideaal voor grotere cadeaus. Vouw de stof om het cadeau heen en knoop de tegenovergestelde hoeken in paren. Deze techniek zorgt voor een stevige en decoratieve verpakking, zonder plakband. Check dit filmpje voor meer uitleg. 

3. De traditionele inpakmethode

Voor wie houdt van de klassieke inpakstijl: leg het cadeau in het midden van de stof, vouw de zijkanten eromheen zoals je dat met inpakpapier zou doen en bind het geheel vast met een mooi lint of touw. Zo zie je de leuke printjes extra goed en kan je er makkelijk een naamkaartje of gedicht aan hangen. 

Waar komt het vandaan?

De technieken zijn afkomstig uit Japan en worden al eeuwen gebruikt. Oorspronkelijk werden de stoffen gebruikt om kleding en andere bezittingen in te wikkelen en mee te nemen. Tegenwoordig is het een populaire duurzame inpakmethode die wereldwijd wordt toegepast.

Bestel jouw Sinterklaas inpakdoek!

Wil je deze Sinterklaas jouw cadeautjes feestelijke en duurzaam verpakt hebben? Bestel nu mooie inpakstof speciaal voor Sinterklaas hier.
We hebben maar een kleine oplage dus ben er snel bij!

Maak van jouw cadeaus iets bijzonders. Je hebt er jaren lang plezier van!