Koop en verkoop de leukste kinderspullen

Betalen via FamFam

Om het tweedehands (ver)kopen nog makkelijker en veiliger te maken betaal je online via onze website. Als je iets koopt dan betaal je easy via IDEAL en onze betalingspartner zorgt ervoor dat het geld wordt uitbetaald wanneer het product is overhandigd. Hier lees je meer over hoe het werkt als koper en als verkoper.

Koper 

What you see is what you pay”, het bedrag dat je bij de advertentie ziet staan is het bedrag dat jij afrekent. Daar komen geen verzendkosten of fee bij.

Je kan op twee manieren betalen, via IDEAL of via je
FamFam Portemonnee. (Misschien herken je dit van Vinted, wij maken gebruik van hetelfde systeem. Het bedrag in je portemonnee zijn de opbrengsten van eerdere verkopen via FamFam).


Na het afrekenen ontvang je een bevestigingsmail met daarin een unieke code. Deze bewaar je tot het uitwisselen van het product. Bij het uitwisselen ontvang jij het product en geef je de code aan de verkoper. Als de code ingevuld wordt op de website dan weten wij dat de koop afgerond is en wordt het bedrag automatisch overgeschreven naar de verkoper.


Betaal je via IDEAL dan zijn de transactiekosten €0,30. Dat is wat het kost om dit tot stand te brengen en gaat rechtstreeks naar de betalingspartner, daar verdienen wij niets aan. Betaal je via je FamFam Portemonnee, dan zijn er geen kosten aan verbonden.


Verkoper

Verkopen via FamFam is gratis. Als verkoper bepaal jij het bedrag dat jij wil ontvangen voor hetgeen je verkoopt. Wij voegen er daarna een kleine fee aan toe. Dit totaalbedrag is wat de koper op de website ziet staan.

Iets verkocht? 

1. Dan ontvang je een mail.

2. Via de chat maak je een afspraak om het uit te wisselen.

3. Bij het uitwisselen geef jij als verkoper het product en ontvang jij van de koper een unieke code.

4. Deze code vul je in op de website en vertelt ons dat de koop afgerond is.

5. Jij ontvangt het bedrag direct in je FamFam Portemonnee

6. Dit bedrag kan je laten staan en als tegoed en gebruiken voor volgende aankopen via FamFam

7. Of je zorgt er met een druk op de knop voor dat het wordt uitbetaald, dan staat het op je bankrekening. Algemeen

Geen gedoe met contant geld of Tikkies, alle betalingen gaan veilig via het platform. Wanneer je iets koopt betaal je via FamFam en als je iets verkoopt dan ontvang je het geld na de uitwisseling via FamFam. Dat geeft ons ook de mogelijkheid om een bescheiden fee over te houden aan elke transactie.

Dit doen we door 10% op te tellen bij de prijs die de verkoper graag wil ontvangen. Zo krijgt de verkoper wat hij/zij wil hebben, betaal je als koper precies de prijs die je ziet bij de advertentie en houden wij er iets aan over zodat we de rekeningen kunnen betalen om het platform te onderhouden. Op deze manier kunnen we het platform ook nice & clean houden zonder commerciële advertenties.

Die fee dekt nu nog niet de kosten voor het platform, maar als we verder groeien en meer mensen er gebruik van maken verwachten we dat het kostendekkend wordt.

Nice to know

∞ Je kan in 1x meerdere dingen afrekenen, ook van verschillende verkopers.

∞ Wil je toch van de koop afzien omdat het bijv niet past? Je kan (een deel van) de koop met een druk op de knop annuleren, dan ontvang je je geld terug. Dit vind je terug onder het kopje 'Aankopen'. 

∞ Als iets gratis is dan komen daar geen andere kosten bij kijken en is het helemaal gratis.

∞ We zijn wettelijk verplicht een eenmalige identiteit-check te doen als we geld overmaken naar je. Onze partner MangoPay checkt razendsnel en veilig jouw gescande paspoort of identiteitskaart. Zij slaan die niet op! 


Meer weten? Klik hier voor veel gestelde vragen en de antwoorden daarop.