Verkoop tips

Er zijn al meer dan 8.500 kinderspullen op FamFam gezet, waarvan er al heel veel een tweede leven hebben gekregen. Echt te gek! We zien dat bepaalde advertenties het goed doen en anderen minder. Dit is vaak niet zonder reden. We zien soms een onduidelijke foto of een minimale beschrijving waardoor een advertentie niet goed vindbaar is. Dus om de kans te vergroten dat jouw item een tweede leven krijgt, geven wij je een aantal verkoop tips.

Kwaliteit
Is het item dat je wil verkopen van goede kwaliteit? Stel jezelf de vraag: 'Zou ik er blij van worden als ik dit van iemand zou overnemen in deze staat?'.

Foto's
∞ Maak duidelijke foto’s bij daglicht en voorkom flitsen.
∞ Kies een neutrale achtergrond en voorkom dat er ook andere dingen op de foto staan.
∞ Fotografeer kleding op een hanger en strijk het, dat scheelt de wereld!
∞ Ons systeem snijdt de foto een klein beetje bij. Dus houd hier rekening mee als je een foto maakt en laat wat ruimte over om het product heen.
∞ Mochten er gebreken zijn, maak daar ook een foto van. Dan kan de koper beter inschatten hoe storend dit wel of niet is.
∞ Gebruik eigen foto’s. Dus geen productfoto’s van internet, die laten de actuele staat van het item niet zien.

Beschrijving
∞ Beschrijf het product eerlijk en zo volledig mogelijk. Zo beantwoord je zoveel mogelijk vragen over het item en weten kopers precies wat ze kunnen verwachten.
∞ Je kan ook een aantal tags meegeven aan de advertentie, die zorgen ook voor extra vindbaarheid. Meer info over Tags vind je hier.

Prijs
Bepaal vervolgens je prijs. Op FamFam hoef je niet te onderhandelen over de prijs, we hanteren vaste prijzen. Ook is het volledig gratis om gebruik te maken van het platform, de hele opbrengst is voor jou. Neem dat mee in je prijsstelling.

Delen
Last but not least: Deel de items die je verkoopt in je eigen omgeving via de Whats App of social media en vergeet FamFam niet te taggen. Dan kunnen wij het ook weer delen :).


Start direct met verkopen