Betalen via FamFam

Met trots presenteren wij FamFam 2.0: nog makkelijker en veiliger kinderspullen (ver)kopen. Want vanaf nu gaan alle betalingen via het platform. Als je iets koopt dan betaal je easy via het platform en onze betrouwbare betalingspartner zorgt ervoor dat het geld wordt uitbetaald wanneer het product is overhandigd. Hieronder lees je er alles over en laat vooral weten als je vragen hebt!

Geen gedoe met contant geld of Tikkies, alle betalingen gaan veilig via het platform. Wanneer je iets koopt betaal je via FamFam en als je iets verkoopt dan ontvang je het geld na de uitwisseling via FamFam. Dat geeft ons ook de mogelijkheid om een bescheiden fee over te houden aan elke transactie.

Dit doen we door 10% op te tellen bij de prijs die de verkoper graag wil ontvangen. Die fee dekt nu nog niet de kosten voor het platform, maar als we verder groeien en meer mensen er gebruik van maken verwachten we dat het kostendekkend wordt.

Hoe gaat het in z'n werk?
Als verkoper bepaal jij het bedrag dat jij wil ontvangen voor hetgeen je verkoopt. Wij voegen daar een kleine fee aan toe. Dit totaal bedrag is wat de koper op de website ziet staan en dat is ook het bedrag dat je betaalt als koper, dus “What you see is what you pay”. Er komen ook geen verzendkosten bovenop, dus al met al ben je heel voordelig uit!

Zo krijgt de verkoper wat hij/zij wil hebben, betaal je als koper precies de prijs die je ziet bij de advertentie en houden wij er iets aan over zodat we de rekeningen kunnen betalen om het platform te onderhouden. Op deze manier kunnen we het platform ook nice & clean houden zonder commerciele advertenties.

Betalen
Je kan op twee manieren betalen, namelijk via IDEAL en via je FamFam Portemonnee. Misschien herken je dit van Vinted. Wij maken gebruik van hetzelfde systeem. Zo gaat dit in z'n werk:
1. Verkoop je iets op FamFam, dan ontvang je een mail van ons.
2. Via de chat maak je een afspraak om het uit te wisselen.
3. Bij het uitwisselen geef jij als verkoper het gekochte product en ontvang jij van de koper een unieke code.
4. Deze code vul je in op de website en vertelt ons dat de koop afgerond is.
5. Jij ontvangt het bedrag in je FamFam Portemonnee
6. Dit bedrag kan je daar laten staan als een tegoed en gebruiken voor je volgende aankopen via FamFam
7. Of je zorgt er met een druk op de knop voor dat het wordt uitbetaald, dan staat het op je bankrekening.

Betaal je via IDEAL dan zijn de transactiekosten €0,30. Dat is wat het kost om dit tot stand te brengen en gaat rechtstreeks naar de betalingspartner, daar verdienen wij niets aan. Betaal je via je FamFam Portemonnee, dan zijn er geen kosten aan verbonden.

Mijn account
We hebben een toevoeging gedaan aan 'Mijn Account'. Namelijk een kopje 'Verkopen' en 'Aankopen'. Daar vindt je nu overzichtelijk terug wat je gekocht en verkocht hebt, wat de status ervan is en als verkoper vul je daar ook de code in die je hebt ontvangen zodat we de koop af kunnen ronden en jou kunnen uitbetalen. 

Nice to know
∞ Je kan in 1x meerdere dingen afrekenen, ook van verschillende verkopers.
∞ Wil je toch van de koop afzien omdat het bijv niet past? Je kan (een deel van) de koop met een druk op de knop annuleren, dan ontvang je je geld terug. Dit vind je terug onder het kopje 'Aankopen'. 
∞ Als iets gratis is dan komen daar geen andere kosten bij kijken en is het helemaal gratis.
∞ We zijn wettelijk verplicht een eenmalige identiteit-check te doen als we geld overmaken naar je. Onze partner MangoPay checkt razendsnel en veilig jouw gescande paspoort of identiteitskaart.

Meer weten? Klik hier voor veel gestelde vragen en de antwoorden daarop.