Blog

Verkoop tips

Er zijn al meer dan 5.000 kinderspullen op FamFam gezet, waarvan er al heel veel een tweede leven hebben gekregen. Echt te gek! We zien dat bepaalde advertenties het goed doen en anderen minder. Dit is vaak niet zonder reden. We zien soms een onduidelijke foto of een minimale beschrijving waardoor een advertentie niet goed vindbaar is. Dus om de kans te vergroten dat jouw item een tweede leven krijgt, geven wij je een aantal verkoop tips.

Kwaliteit
Is het item dat je wil verkopen van goede kwaliteit? Stel jezelf de vraag: 'Zou ik er blij van worden als ik dit van iemand zou overnemen in deze staat?'.
 
Foto's
∞ Maak duidelijke foto’s bij daglicht en voorkom flitsen.
∞ Kies een neutrale achtergrond en voorkom dat er ook andere dingen op de foto staan.
∞ Fotografeer kleding op een hanger en strijk het, dat scheelt de wereld!
∞ Ons systeem snijdt de foto een klein beetje bij. Dus houd hier rekening mee als je een foto maakt en laat wat ruimte over om het product heen.
∞ Mochten er gebreken zijn, maak daar ook een foto van. Dan kan de koper beter inschatten hoe storend dit wel of niet is.
∞ Gebruik eigen foto’s. Dus geen productfoto’s van internet, die laten de actuele staat van het item niet zien.

Beschrijving
∞ Beschrijf het product eerlijk en zo volledig mogelijk. Zo beantwoord je zoveel mogelijk vragen over het item en weten kopers precies wat ze kunnen verwachten.
∞ Je kan ook een aantal tags meegeven aan de advertentie, die zorgen ook voor extra vindbaarheid. Meer info over Tags vind je hier.

Prijs
Bepaal vervolgens je prijs. Op FamFam hoef je niet te onderhandelen over de prijs, we hanteren vaste prijzen. Ook is het volledig gratis om gebruik te maken van het platform, de hele opbrengst is voor jou. Neem dat mee in je prijsstelling.

Delen
Last but not least: Deel de items die je verkoopt in je eigen omgeving via de Whats App of social media en vergeet FamFam niet te taggen. Dan kunnen wij het ook weer delen :).

Tips
∞ Het najaar doet zijn intrede en ouders gaan opzoek naar warme kleding voor de kids.
∞ Het is kinderboekenweek dus het moment om kinderboeken te verkopen.
∞ De feestdagen komen eraan. We verwachten dat er dan veel speelgoed een tweede leven gaat krijgen! Al helemaal omdat er door grote ketens problemen worden verwacht met de levering van speelgoed. Voldoende aanleiding om cadeautjes op FamFam te kopen :)

Start direct met verkopen


Verkocht?
Top! Vergeet de status dan niet aan te passen naar 'Verkocht'. Fijn als je wilt aangeven dat het via FamFam verkocht is. Zo houden feeling met hoeveel items er via FamFam een nieuw leven krijgen.

Reviews
Geef een review aan degene aan wie je iets verkocht hebt. Dat helpt andere mensen weer op het platform! Je geeft een review door naar het profiel van de verkoper te gaan. 

--------------------------------------------

Kinderboekenweek


‘Worden wat je wil’, dat is het thema van de Kinderboekenweek die van start is gegaan. Besteden jullie thuis aandacht aan de kinderboekenweek? Bij ons mogen ze elk jaar een mooi kinderboek uitzoeken waar we veel plezier van hebben. Een aantal prachtige prentenboeken en voorleesboeken die we een paar jaar geleden kochten staan nu weer op FamFam. Klaar voor andere kindjes die kunnen genieten van de mooie verhalen van bijv. Annie MG Schmidt en Carry Slee.

Want niet alleen op school, maar ook thuis kan je lezen stimuleren. Door mooie boeken voor te lezen en leuke boeken te lenen / kopen die echt passen bij de belevingswereld van je kind. Lezen brengt zo veel; het is heel goed voor de taalontwikkeling, maar ook een fijn moment samen met je kind!

Kijk snel bij de categorie 'Boeken, Film & Games' voor de mooiste tweedehands kinderboeken en plaats de kinderboeken die bij jullie thuis niet meer worden gelezen op FamFam. Blije kinderen en zo draag je ook bij aan de circulaire economie in 't Gooi.

Tweedehands kinderboeken op FamFam
--------------------------------------------

FamFam App


Voor degene die FamFam nog niet op de telefoon hebben staan: Je kan heel makkelijk de website van FamFam als 'app' op je telefoon plaatsen dmv het maken van een snelkoppeling! Het werkt als volgt:

Ga op je smartphone naar www.famfam.nl
Op Android smartphones vind je rechts bovenin je browser (de drie puntjes) de settings. Op iPhones staat onderaan in de browser een knop met ‘+’ teken of een 'vierkantje met pijltje' voor settings.
Klik hierop en kies ‘zet in beginscherm’ / 'toevoegen aan startscherm' / 'add to homescreen'.

Voila! Je hebt nu een FamFam icoontje met een snelkoppeling naar de website toegevoegd aan het beginscherm van jouw smartphone en werkt zoals een app.

FamFam App


--------------------------------------------

Nieuws: FamFam is vanaf nu voor alle ouders in het Gooi

Vanaf nu kunnen alle ouders en grootouders in 't Gooi liefdevol gebruikte kinderspullen lokaal doorgeven via FamFam. Kopen en verkopen vindt bij voorkeur plaats bij jou in de buurt, zodat je niet ver hoeft te reizen of verzenden en weet bij wie het vandaan komt. Dat maakt het niet alleen betrouwbaarder om te kopen en verkopen, maar ook makkelijker en nog duurzamer ♻️. Tip FamFam in de buurtapp en vertel je vrienden, familie en collega's met kids in 't Gooi zodat we het samen tot een succes kunnen maken! Want hoe meer mensen gebruik maken van het platform, hoe meer tweedehands kinderspullen een tweede leven krijgen dus hoe groter de impact.

FamFam is er voor al jouw tweedehands kinderspullen. Koop het leukste tweedehands speelgoed, tweedehands kinderkleding van de mooiste merken als Petit Bateau, Ralph Lauren, Scotch & Soda, Tommy Hilfiger en alles goedkoop en dichtbij. We zijn nu actief in het hele Gooi. Je kan het een beetje zien als een online tweedehands kinderwinkel in Bussum, Naarden, Hilversum, Laren, Blaricum, Eemnes, Huizen, Hilversumse Meent, Blaricummer Meent. We hopen over niet al te lange tijd nieuwe regio’s aan te sluiten.  

Je vindt niet alleen tweedehands merkkleding voor kinderen, maar ook regenlaarsjes van de Hema, super stoere kinderfietsen en alles voor op de kinderkamer en babykamer. Denk aan een stoere hoogslaper of bed, leuke kasten, lampjes, een bureautje. 

Is jullie gezin compleet verkoop de tweedehands babyuitzet zoals de wieg, ledikant, commode, kinderwagen, kinderstoel, buggy, badje en alle andere dingen die je nodig hebt als je zwanger bent en een baby verwacht. Wat bij jullie inmiddels misschien wel in de weg staat, daar zijn andere ouders in jouw buurt naar opzoek. Dus maak een andere familie blij met de kinderspullen die jullie niet meer gebruiken en geef ze makkelijk, veilig en snel een tweede leven in de buurt.  

Heb je een iets ouder kind, verkoop samen met hen het speelgoed waar op uit zijn gekeken. Leuk om ze zo te leren iemand anders bij te maken met hun speelgoed, duurzaam om te gaan met spullen en een zakcentje bij te verdienen. Daarnaast zorgt het ook nog voor een opgeruimd huis. Een win, win win situatie!

FamFam in het Gooi

--------------------------------------------

Zomervakantie met kids


De zomervakantie staat voor de deur en daar lijkt iedereen helemaal klaar voor te zijn na een lange periode thuis te zijn geweest. Nu eindelijk weer meer mogelijkheden om leuke dingen te doen in eigen land en om op vakantie te gaan naar het buitenland.  

Wat je ook gaat doen, het blijft altijd een uitdaging om de juiste spulletjes mee te nemen. Mijn ervaring is dat het eigenlijk niet uitmaakt of wij een weekend weg gaan in Nederland of drie weken naar het buitenland, het blijft een volksverhuizing. 

Maar ik hou van slim pakken en niet te veel meenemen. Een tasje voor de kids met een paar leuke spelletjes voor onderweg en een schep + bal voor op het strand. Goede zonbescherming in de zin van UVshirtje, petje en zonnebrand. Makkelijke instappers en lekkere luchtige kleren plus wasmiddel en je bent al een heel eind.  
Vergeet niet ook een mooi boek en een doeboekje mee te nemen bijv voor tijdens het wachten op een lekker koud drankje bij een restaurantje, een rustig moment na intensief spelen in het zwembad ect.  

Heb je inspiratie nodig voor uitjes in de buurt? Check de site van Go Kids ’t Gooi voor voor de leukste tips om op pad te gaan met de kids. Succes gegarandeerd: go-kids.nl/t-gooi

Mocht je zomerse dingen nodig hebben, kijk of je tijdelijke dingen kan lenen of misschien kan je iets overnemen van iemand in de buurt zodat je het niet nieuw hoeft te kopen. Er zijn als zo veel mooi spullen, zonde om er nog meer te moeten produceren!  

Zomervakantie met kinderen


--------------------------------------------

Koningsdag 2021


Ook dit jaar is Koningsdag anders dan anders. Maar we maken er samen iets leuks van. Want er kan ook nog heel veel wel. Denk aan Oud Hollandse spelletjes, mega 'street art' van stoepkrijt in het thema van Koningsdag, oranje koekjes bakken en natuurlijk jullie kinderspulletjes verkopen op een online kleedje.

Maak er een gezellige familie activiteit van. Tijdens het uitzoeken van jullie speelgoed kan je het met de kinderen hebben over waarom het leuk maar zeker ook goed is om het speelgoed een tweede leven te geven. En wellicht leuk om te bedenken wat jullie kunnen doen van de centjes die jullie er mee verdienen. Bijvoorbeeld dat de kinderen zelf iets anders leuks mogen uitzoeken op FamFam, of dat jullie iets leuks gaan doen samen.

Zorg voor frisse, duidelijke foto's, dan verkoop je de kinderspullen sneller.
Tip: Print een OR code uit voor een open Tikkie, dan kan betalen ook heel veilig en heb je elkaars telefoonnummer niet eens nodig.

Veel plezier samen!

Koningsdag in Naarden Bussum - online kleedjesmarkt